Pakoštane (http://www.pakostane.hr) je malo dalmatinsko mjesto smješteno u samom središtu jadranske obale i jedinstvenom položaju između mora i Vranskog jezera. 

 

Blizina pet nacionalnih parkova:

te tri parka prirode:

čine Pakoštane idealnom destinacijom kako za miran obiteljski odmor tako i za ljubitelje aktivnih sportova.

 

Te jedinstvene prirodne ljepote okružuju naše mjesto koje je udaljeno svega 30-tak km od povjesnih gradova Zadra i Šibenika sa bogatom povjesnom i kulturnom baštinom.

Sa kopnene strane okruženo je Vranskim jezerom koje je ujedno i najveće prirodno jezero u Hrvatkoj površine 30 km2 a udaljeno od Pakoštana svega 1 km.

Obiluje slatkovodnom ribom pa je prava razonoda za ribiće, a također i mnogobrojnim vrstama ptica pa je ujedno i Ornitološki rezervat.

Prekrasan pogled na Vransko jezero pružit će vam se ako se provozate biciklističkom stazom koja okružuje jezero u dužini oko 43 km.

Sa morske strane Pakoštane okružuje 5 manjih otoka, a na neke od njih se može i doplivati. Otok Vrgada povezan je sa kopnom lokalnom brodskom linijom.

 

crta

Pakoštane ima 5 uređenih pjeskovitih i šljunčanih plaža pogodne za obitelji sa malom dijecom, bogati sadržajima za sportove na vodi i tlu, te snack barove i kafiće i mnoštvo drugih sadržaja za zabavu i odmor.
Plaža Janice 1 nalazi se u samom centru mjesta, ovo je plaža sa šljunčani obalni dio a pod morem sipki pijesak idealan za djecu.
Plaža Janice 2 duga je šljunkovita plaža namijenjena ljubiteljima aktivnog odmora sa mnoštvo sportskih sadržaja.
Plaže Pilatuša, Bužakovina i Punta pješćane su plaže diom obrubljene borovom šumom i idealne su za obitelji sa malom dijecom.


Punu čar našeg mjesta doživjet ćete ako se prošećete navečer u centar Pakoštana gdje u brojnim restoranima i konobama možete probati razne delicije primorskog kraja.

Tijekom cijelog ljeta u našem mjestu održavaju se razni zabavni programi i kulturni događaji te bogati noćni život za mlade uz disco i coctail - barove.